Välkommen till min blogg!

Här kan du få inspiration om vilda och odlade växters användning. I min blogg berättar jag om det som är aktuellt just nu att skörda både i min trädgård och i det vilda och vad man kan göra med skörden.

Jag föreläser och ordnar workshops med olika teman kring örter. Du kan både läsa om teman och pris och komma i kontakt med mig via den här sidan.

I flera tusen år har örter och andra växter varit viktiga för människan. De har spelat en central roll som medicin och i magiska riter. Människa har även använt örter för doftens och smakens skull. I hushållet fungerade örter som rengöringsmedel, hålla skadedjur borta, att färga garn och tyg, tvätta kläder och sig själv med samt mycket, mycket mer. Under en kort tid i mänsklighetens historia har västländerna ersatt mycket av detta med kemikalier och annat. Nu börjar dock intresset vakna till liv igen och det är bra! Vårt odlingsintresse och hälsotänk gör att frågorna är på tapeten igen. Modern forskning visar på örternas medicinska egenskaper och sakta, sakta börjar dörrar som tidigare låsts öppnas upp igen.