Gott nytt år!

En tillbakablick på 2018

Så här i årskiftet reflekterar jag över året som varit och planerar för nästa år. I alla fall när det gäller trädgården. I somras anlade jag en pallkrageodling som skulle vara säkrat mot mördarsniglar. Vi fick en sommar som gjorde att sniglarna inte visade sig så ofta så jag kan nog inte riktigt säga att det var min anti-snigelanordning som höll dem borta. Nåja. Det kommer en ny vår och sniglarna lär dyka upp. Här är filmen https://www.youtube.com/watch?v=XlD0JGCyB3U&feature=youtu.be

Och här är länken till blogginlägget: http://efvasorter.se/2018/07/06/snigelsaker-pallkrageodling/

Jag anlade en hörna i trädgården ämnad för alla pollinerare med blommor de gillar samt ett bihotell. Det var enormt populärt och det surrade härligt i den delen av trädgården. Här hittar ni film och blogginlägg: http://efvasorter.se/2018/09/01/pollinerarnas-horna/

Större delen av sommaren höll vi på och gräva ner avloppstank i trädgården och därför var den täckt av stora lerhögar. Jag kunde alltså inte ta emot några besök för guidning bland örterna.

Jag ser fram emot 2019 nu när lerhögarna är borta och jag har kunnat återställa trädgården hyfsat. Jag hoppas kunna hålla en workshop i vår när naturen vaknat till liv igen och erbjuder primörer samt grönterapi. Jag kommer fortsätta utveckla min örtagård med en egen plats för magiska örter samt en hjärtformad rabatt med växter för hjärtat (både kärlek och blodflöde).

Hoppas du fortsätter följa min blogg för inspiration i takt med naturen! Vill du boka mig för föreläsning eller workshop i vår så är det hög tid att börja planera för det. Hör av dig på info@efvasorter.se.

Jag önskar er allt gott på det nya året!

Publicerat av

Efvas örter

Jag heter Efva Kinnerfors och vill förmedla kunskap om hur örter kan användas till mat, dryck, för hälsa och skönhet samt hur man sköter om och skördar dem. Jag håller föreläsningar och erbjuder workshops där ni själva tillverkar örtprodukter med handledning av mig. Jag är med i Svenska örtasällskapets styrelse sedan flera år. Det är en ideell förening som arbetar för att sprida kunskap om örter, deras användning och betydelse; förr, nu och i framtiden. För Örtasällskapets räkning har jag genomfört föreläsningar på bland annat Botaniska föreningen i Göteborg, på olika trädgårdsmässor runt om i landet och för slutna sällskap. 2016 avslutade jag en utbildning i fytoterapi som anordnades av Göteborgs örtmedicinska skola. Jag har också egna odlingar med grönsaker och örter där jag odlar helt giftfritt och använder örter för att stärka odlingarna och hålla ohyra borta.