Julspecial med Havanna

Under året har jag och Havanna gjort örtvandringar i skogen och plockat växter som kan användas på olika sätt. Du hittar alla på min youtubekanal Efvas örter. Jag har nu börjat texta mina filmer så välj undertext i rutan så är det lättare att hänge med på vad jag säger. Ljudkvaliteten är ju sådär stundtals 🙂 Här kommer första delen då vi går ut i skogen och plockar material till juldekorationer och julklappar till djur och människor.

Det finns mycket mossa i skogen och om du tittar nära så ser du att det finns många olika arter. Det finns faktiskt över 1000 olika arter i Sverige. Några av dem är rödlistade, dvs säga hotade. Eftersom mossa gillar fukt och skugga mestadels så blir den påverkad av kalhyggen och torrare klimat.

Tryck på länken nedan för att se filmen.

https://youtu.be/63WL9tS0YXU

Publicerat av

Efvas örter

Jag heter Efva Kinnerfors och vill förmedla kunskap om hur örter kan användas till mat, dryck, för hälsa och skönhet samt hur man sköter om och skördar dem. Jag håller föreläsningar och erbjuder workshops där ni själva tillverkar örtprodukter med handledning av mig. Jag är med i Svenska örtasällskapets styrelse sedan flera år. Det är en ideell förening som arbetar för att sprida kunskap om örter, deras användning och betydelse; förr, nu och i framtiden. För Örtasällskapets räkning har jag genomfört föreläsningar på bland annat Botaniska föreningen i Göteborg, på olika trädgårdsmässor runt om i landet och för slutna sällskap. 2016 avslutade jag en utbildning i fytoterapi som anordnades av Göteborgs örtmedicinska skola. Jag har också egna odlingar med grönsaker och örter där jag odlar helt giftfritt och använder örter för att stärka odlingarna och hålla ohyra borta.