Fladdermusen har hittat hem

Hurra! Som vi väntat på att fladdermusen ska flytta in i nya holken som maken gjort. Hela sommaren trodde vi de skulle komma tillbaka men det fanns inga spår (batty bodde ju i älgkraniet när vi plockade ner det för att måla se inlägg http://efvasorter.se/2018/07/18/coolaste-huset/
Hon kom tillbaka till kraniet när vi satte upp det igen men vi tänkte hon skulle få en riktig bostad där hon kunde hänga med hela familjen. Så Peter byggde det här fina huset och satt kraniet på utsidan. Nu äntligen finns spillning på brädan som visar att det blev en godkänd vinterbostad.

Spillningen syns tydligt mot den svarta trappan.

De var inte så förtjusta i holken vi gjorde när vi plockade ner kraniet. De flyttade in men gillade det inte. Nu har vi lärt oss att holkarna ska vara i varmt soligt läge och inte skuggigt läge. Kraniet är ju mer luftigt så det kanske kan fungera som sommarbostad. Annars är det ju en snygg dörrdekoration. Så glad i fladdermöss som käkar en otrolig mängd flugor o mygg m. m. Söta är de också.

Publicerat av

Efvas örter

Jag heter Efva Kinnerfors och vill förmedla kunskap om hur örter kan användas till mat, dryck, för hälsa och skönhet samt hur man sköter om och skördar dem. Jag håller föreläsningar och erbjuder workshops där ni själva tillverkar örtprodukter med handledning av mig. Jag är med i Svenska örtasällskapets styrelse sedan flera år. Det är en ideell förening som arbetar för att sprida kunskap om örter, deras användning och betydelse; förr, nu och i framtiden. För Örtasällskapets räkning har jag genomfört föreläsningar på bland annat Botaniska föreningen i Göteborg, på olika trädgårdsmässor runt om i landet och för slutna sällskap. 2016 avslutade jag en utbildning i fytoterapi som anordnades av Göteborgs örtmedicinska skola. Jag har också egna odlingar med grönsaker och örter där jag odlar helt giftfritt och använder örter för att stärka odlingarna och hålla ohyra borta.