Odla sötpotatis

Nu är det dags att sätta sötpotatis och ingefära. Jag provade första gången förra året och insåg att jag behöver starta upp redan i januari. De behöver längre tid på sig. Så nu kör vi! Du kan se filmerna från förra årets odling av sötpotatis på min youtubekanal Efvas örter . Tittar du på den här nedan spelas alla fyra filmerna upp efter varandra. Prova vet jag! Det är kul!Publicerat av

Efvas örter

Jag heter Efva Kinnerfors och vill förmedla kunskap om hur örter kan användas till mat, dryck, för hälsa och skönhet samt hur man sköter om och skördar dem. Jag håller föreläsningar och erbjuder workshops där ni själva tillverkar örtprodukter med handledning av mig. Jag är med i Svenska örtasällskapets styrelse sedan flera år. Det är en ideell förening som arbetar för att sprida kunskap om örter, deras användning och betydelse; förr, nu och i framtiden. För Örtasällskapets räkning har jag genomfört föreläsningar på bland annat Botaniska föreningen i Göteborg, på olika trädgårdsmässor runt om i landet och för slutna sällskap. 2016 avslutade jag en utbildning i fytoterapi som anordnades av Göteborgs örtmedicinska skola. Jag har också egna odlingar med grönsaker och örter där jag odlar helt giftfritt och använder örter för att stärka odlingarna och hålla ohyra borta.