Uppdrag Eskekärr- gången

Att frilägga gången o därmed få till känslan för hur fontänen o huset ska hänga ihop är viktigt för fortsatt arbete. Tack och lov finn Roger på gården som med sin grävare kunde ta bort locket av kvickrot och göra rabatter och få fram plattorna. Jag körde lite högtryckstvätt på dem och så ättika mellan plattorna. Nu kan jag bedöma hur rosenbågarna ska stå m.m. Fortsätter rensa kvickrot mellan stenarna. Sedan ska sand sopas ut. Men det får vänta ett tag. Nästa steg blir att röja upp framför huset.

Publicerat av

Efvas örter

Jag heter Efva Kinnerfors och vill förmedla kunskap om hur örter kan användas till mat, dryck, för hälsa och skönhet samt hur man sköter om och skördar dem. Jag håller föreläsningar och erbjuder workshops där ni själva tillverkar örtprodukter med handledning av mig. Jag är med i Svenska örtasällskapets styrelse sedan flera år. Det är en ideell förening som arbetar för att sprida kunskap om örter, deras användning och betydelse; förr, nu och i framtiden. För Örtasällskapets räkning har jag genomfört föreläsningar på bland annat Botaniska föreningen i Göteborg, på olika trädgårdsmässor runt om i landet och för slutna sällskap. 2016 avslutade jag en utbildning i fytoterapi som anordnades av Göteborgs örtmedicinska skola. Jag har också egna odlingar med grönsaker och örter där jag odlar helt giftfritt och använder örter för att stärka odlingarna och hålla ohyra borta.