De sista ringblommorna står och ser lite frusna ut i landet. Dags att plocka av dem. Jag tar också in de sista selleribladen från växthuset. De har nu en stark smak av salt och beska. Det kommer att bli perfekt till ett smakrikt örtsalt. Jag klipper av några kvistar av den färska rosmarinen som åkt in på vinterförvaring. Så mixar jag ihop detta med lite torkad libbsticka, purjolök och vitlöksklyftor samt lite svartpeppar.
Det blir så vackert och supergott och skulle kunna fungera som örtsalt i sig självt men jag vill att det ska smaksätta salt som jag använder till vinterns stekar och grytor. Därför mortlar jag de mixade kryddorna med grovt salt. Eftersom jag gör en rejäl portion så torkar jag smeten i ugnen så det håller länge.
Det hade blivit jättebra julklappar men i min iver slår jag ut burken på golvet så det som blir kvar räcker bara till mig själv. 🙁
Vill du läsa om hur man gör örtsalt så gå in på länken: http://efvasorter.se/2018/07/31/ortsalt-av-libbstickan/