Örter

Här finns ett utbud av örtblandningar för olika ändamål och i olika form. Kontakta mig via sms 0702-664416 om du är intresserad av någon produkt. Betalning sker via swish.

Humlekudde.
En liten kudde att stoppa under sovkudden. Humle och lavendel anses ha rogivande och sövande egenskaper.
40 kr st
Muntergöken.
Snaps eller teblandning med Citronmeliss och johannesört, som båda anses lätta upp sinnet samt fänkålsfrö, pomeranskal och lite saffran. 5 gr 35 kr
Frökengöken
En örtblandning av citronmeliss, torkat äpple, honungsros, hägg och kanel. Kan användas till en mild och god snaps eller ett gott te. 5 gr 35 kr.
Sovgott-té

Ett gott té som har rogivande egenskaper. 5 gr 25 kr.

Publicerat av

Efvas örter

Jag heter Efva Kinnerfors och vill förmedla kunskap om hur örter kan användas till mat, dryck, för hälsa och skönhet samt hur man sköter om och skördar dem. Jag håller föreläsningar och erbjuder workshops där ni själva tillverkar örtprodukter med handledning av mig. Jag är med i Svenska örtasällskapets styrelse sedan flera år. Det är en ideell förening som arbetar för att sprida kunskap om örter, deras användning och betydelse; förr, nu och i framtiden. För Örtasällskapets räkning har jag genomfört föreläsningar på bland annat Botaniska föreningen i Göteborg, på olika trädgårdsmässor runt om i landet och för slutna sällskap. 2016 avslutade jag en utbildning i fytoterapi som anordnades av Göteborgs örtmedicinska skola. Jag har också egna odlingar med grönsaker och örter där jag odlar helt giftfritt och använder örter för att stärka odlingarna och hålla ohyra borta.