Kolla över de övervintrade växterna

Den här veckan har jag varit på kurs och blivit diplomerad instruktör i mindfulness. Det handlar om mental träning, fokus på nuet och medveten närvaro. Inom kort kommer jag erbjuda pröva på-kurser.

Trött efter en intensiv vecka tyckte jag att det var läge att sköta om mina övervintrade medelhavsväxter. Det var ganska mycket bladlöss så det blev en rejäl omgång med såpvatten. Som tur är hittade jag inga sköldlöss eller ullöss. Jag har välkomnat spindlar som vill leva i växterna. De tar en del ohyra. Jag har även kokat ihop åkerfräken och kamomill som jag sprayar växterna med för att stärka dem mot angrepp. Nu flyttar jag ut dem från rummet med ständiga 9 grader ut till inglasade verandan som ger mer ljus men även är lite varmare klimat. De får mer vatten och nu tillför jag lite näring så de får kraft innan jag planterar om dem.

Här är en film från förra året när jag gick igenom växterna

Publicerat av

Efvas örter

Jag heter Efva Kinnerfors och vill förmedla kunskap om hur örter kan användas till mat, dryck, för hälsa och skönhet samt hur man sköter om och skördar dem. Jag håller föreläsningar och erbjuder workshops där ni själva tillverkar örtprodukter med handledning av mig. Jag är med i Svenska örtasällskapets styrelse sedan flera år. Det är en ideell förening som arbetar för att sprida kunskap om örter, deras användning och betydelse; förr, nu och i framtiden. För Örtasällskapets räkning har jag genomfört föreläsningar på bland annat Botaniska föreningen i Göteborg, på olika trädgårdsmässor runt om i landet och för slutna sällskap. 2016 avslutade jag en utbildning i fytoterapi som anordnades av Göteborgs örtmedicinska skola. Jag har också egna odlingar med grönsaker och örter där jag odlar helt giftfritt och använder örter för att stärka odlingarna och hålla ohyra borta.