Midsommarsött!

Nu är man sockrig runt munnen. Har precis gjort det supergoda körvelsockret som är så gott att strö på jordgubbarna. Hur enkelt som helst Mixa färsk spansk körvel (blad utan stjälkar) med socker. 50/50 blir bra. Sockret blir alldeles grönt och får en mild smak av lakrits. Om du gör större mängd för att spara så får du lägga ut det på ett bakplåtspapper och låta det torka lite. Annars klumpar det ihop sig då det blir fuktigt av örten.

Ännu sockrigare är de underbara basilikamarängerna som passar sååå bra till jordgubbar. Man mixar helt enkelt i basilika med strösockret och gör annars som en vanlig maräng. Det är även gott med mynta och spansk körvel förstås.

Ibland orkar man inte vänta på att de ska bli klara. Det tar ju en timme. Lika gott att doppa jordgubben smeten…
Med sprits blir de finare!

Önskar er alla en goood midsommar!

Publicerat av

Efvas örter

Jag heter Efva Kinnerfors och vill förmedla kunskap om hur örter kan användas till mat, dryck, för hälsa och skönhet samt hur man sköter om och skördar dem. Jag håller föreläsningar och erbjuder workshops där ni själva tillverkar örtprodukter med handledning av mig. Jag är med i Svenska örtasällskapets styrelse sedan flera år. Det är en ideell förening som arbetar för att sprida kunskap om örter, deras användning och betydelse; förr, nu och i framtiden. För Örtasällskapets räkning har jag genomfört föreläsningar på bland annat Botaniska föreningen i Göteborg, på olika trädgårdsmässor runt om i landet och för slutna sällskap. 2016 avslutade jag en utbildning i fytoterapi som anordnades av Göteborgs örtmedicinska skola. Jag har också egna odlingar med grönsaker och örter där jag odlar helt giftfritt och använder örter för att stärka odlingarna och hålla ohyra borta.