Ta sticklingar av medelhavsväxter

Medelhavsväxterna börjar få kallt om fötterna där de står i krukor i min trädgård. Det blåser, regnar och börjar bli kallt om nätterna. Dags att flytta in dem till en sval veranda så de kan förbereda sig för vintervilan. Men innan det så vill jag gärna ta sticklingar från dem. Dels för att föryngra dem men också för att få fler plantor till nästa år. Här kan ni se en film om detta:

Om ni köper basilika i mataffären så ta några sticklingar innan ni använder upp allt. Sticklingar kommer ge kraftigare plantor som blir större och som ni kan äta av under en längre tid.

Publicerat av

Efvas örter

Jag heter Efva Kinnerfors och vill förmedla kunskap om hur örter kan användas till mat, dryck, för hälsa och skönhet samt hur man sköter om och skördar dem. Jag håller föreläsningar och erbjuder workshops där ni själva tillverkar örtprodukter med handledning av mig. Jag är med i Svenska örtasällskapets styrelse sedan flera år. Det är en ideell förening som arbetar för att sprida kunskap om örter, deras användning och betydelse; förr, nu och i framtiden. För Örtasällskapets räkning har jag genomfört föreläsningar på bland annat Botaniska föreningen i Göteborg, på olika trädgårdsmässor runt om i landet och för slutna sällskap. 2016 avslutade jag en utbildning i fytoterapi som anordnades av Göteborgs örtmedicinska skola. Jag har också egna odlingar med grönsaker och örter där jag odlar helt giftfritt och använder örter för att stärka odlingarna och hålla ohyra borta.