Besök i inspirationsträdgården ”Stilla dagar”

Nu är det sommar och man kan åka runt och besöka olika härliga trädgårdar. Jag lyssnar ju gärna på trädgårdspodden ”blommar det?” med Peter Bengtsson och Tony Johansson. Så min första utflykt gick till Ysby, strax utanför Laholm där jag fick snacka örter med Peter och se Peter och Maggans magiska trädgård. Vi gillar att prata växter så det blev en lång men trevlig film. Vill du besöka trädgården så gå in på stilladagar.se för att se öppettider.

Lite fler bilder från trädgården:

Man kan klappa hönor

Magisk damm där en liten gubbe med svärd bildas av vattenväxter.

konstnärliga gångar

smala gångar översållade med härliga blommor av alla de slag

bakluckan på en gammal bil har blivit planteringsplats

Publicerat av

Efvas örter

Jag heter Efva Kinnerfors och vill förmedla kunskap om hur örter kan användas till mat, dryck, för hälsa och skönhet samt hur man sköter om och skördar dem. Jag håller föreläsningar och erbjuder workshops där ni själva tillverkar örtprodukter med handledning av mig. Jag är med i Svenska örtasällskapets styrelse sedan flera år. Det är en ideell förening som arbetar för att sprida kunskap om örter, deras användning och betydelse; förr, nu och i framtiden. För Örtasällskapets räkning har jag genomfört föreläsningar på bland annat Botaniska föreningen i Göteborg, på olika trädgårdsmässor runt om i landet och för slutna sällskap. 2016 avslutade jag en utbildning i fytoterapi som anordnades av Göteborgs örtmedicinska skola. Jag har också egna odlingar med grönsaker och örter där jag odlar helt giftfritt och använder örter för att stärka odlingarna och hålla ohyra borta.

En reaktion på ”Besök i inspirationsträdgården ”Stilla dagar””

  1. Har ett leende på läpparna av ett skönt, avslappnat tempo från aktörerna. Med innehållsrikt informationsflöde. Ser gärna mer från trädgården.

Kommentarer inaktiverade.