Torka örter

Här kommer en kort film om hur man enkelt torkar örter för husbehov. Detta ämne kan man gå djupare in på och se vilka örter som lämpar sig för olika torkningstekniker. Vissa vinner mer på att frysas osv. Vill ni boka föreläsning om hur man tar tillvara på örter så skicka ett mejl från denna sida eller via facebooksidan så hör jag av mig till er.

https://youtu.be/daMBpuZ3pB8

Publicerat av

Efvas örter

Jag heter Efva Kinnerfors och vill förmedla kunskap om hur örter kan användas till mat, dryck, för hälsa och skönhet samt hur man sköter om och skördar dem. Jag håller föreläsningar och erbjuder workshops där ni själva tillverkar örtprodukter med handledning av mig. Jag är med i Svenska örtasällskapets styrelse sedan flera år. Det är en ideell förening som arbetar för att sprida kunskap om örter, deras användning och betydelse; förr, nu och i framtiden. För Örtasällskapets räkning har jag genomfört föreläsningar på bland annat Botaniska föreningen i Göteborg, på olika trädgårdsmässor runt om i landet och för slutna sällskap. 2016 avslutade jag en utbildning i fytoterapi som anordnades av Göteborgs örtmedicinska skola. Jag har också egna odlingar med grönsaker och örter där jag odlar helt giftfritt och använder örter för att stärka odlingarna och hålla ohyra borta.