God jul

Önskar er alla underbara följare en riktigt god jul!

Nu stundar några dagar av vila och mycket mat. Ett örtatips jag brukar ge så här i jul är att tillsätta salvia i maten. Den är fettspjälkande och antibakteriell, bra för matsmältning m.m. Fänkålsfrön, körvel och anis är bra om du är uppsvullen och gasig av allt socker och kål. Krossa några frön och lägg i teet eller blanda med i grönkålen. Smaken av lakrits är en förhöjare av flera rätter.

Bjuder här på ett bra tips från Ernst o köket.se på salviadryck: https://www.koket.se/appeltoddy-med-salvia-och-calvados

Bilden är från köket.se enligt länk ovan

Ha det gött!

Publicerat av

Efvas örter

Jag heter Efva Kinnerfors och vill förmedla kunskap om hur örter kan användas till mat, dryck, för hälsa och skönhet samt hur man sköter om och skördar dem. Jag håller föreläsningar och erbjuder workshops där ni själva tillverkar örtprodukter med handledning av mig. Jag är med i Svenska örtasällskapets styrelse sedan flera år. Det är en ideell förening som arbetar för att sprida kunskap om örter, deras användning och betydelse; förr, nu och i framtiden. För Örtasällskapets räkning har jag genomfört föreläsningar på bland annat Botaniska föreningen i Göteborg, på olika trädgårdsmässor runt om i landet och för slutna sällskap. 2016 avslutade jag en utbildning i fytoterapi som anordnades av Göteborgs örtmedicinska skola. Jag har också egna odlingar med grönsaker och örter där jag odlar helt giftfritt och använder örter för att stärka odlingarna och hålla ohyra borta.