Det doftar i örtagården

Örtagårdens dag i Botaniska trädgården i Göteborg var den 4 juli. Vi i örtasällskapet skulle som vanligt genomföra guidningar, sälja växter och svara på frågor i örtagården. Pga corona så fick vi göra det digitalt. Vi försökte oss på livestreaming men pga ösregn och massa tekniskt strul så blev det inte så bra. Men en film om doftande örter hade vi spelat in en vecka tidigare och den finns här:

https://www.youtube.com/watch?v=00wPPn-I_44&t=127s

Publicerat av

Efvas örter

Jag heter Efva Kinnerfors och vill förmedla kunskap om hur örter kan användas till mat, dryck, för hälsa och skönhet samt hur man sköter om och skördar dem. Jag håller föreläsningar och erbjuder workshops där ni själva tillverkar örtprodukter med handledning av mig. Jag är med i Svenska örtasällskapets styrelse sedan flera år. Det är en ideell förening som arbetar för att sprida kunskap om örter, deras användning och betydelse; förr, nu och i framtiden. För Örtasällskapets räkning har jag genomfört föreläsningar på bland annat Botaniska föreningen i Göteborg, på olika trädgårdsmässor runt om i landet och för slutna sällskap. 2016 avslutade jag en utbildning i fytoterapi som anordnades av Göteborgs örtmedicinska skola. Jag har också egna odlingar med grönsaker och örter där jag odlar helt giftfritt och använder örter för att stärka odlingarna och hålla ohyra borta.