Uppdrag Eskekärr- framför fasaden

Huset är så vackert och tanken är att lyfta fram det. Just nu är det klätterrosor som har växt sig stora och tar över fasaden. Bland rosorna växer även vinranka, humle och en hel del skott från andra träd. Här rensar jag, klipper ner och gräver upp skott från rosor som brett ut sig. Mitt mål är att ta bort ca en meter in mot väggen som ett första steg. När rosorna har blommat klart kommer vi att ta bort en del av dem och flytta dem till ett annat ställe. Där fanns även en tillbyggd trätrapp med ramp som nu har tagits bort. Under den kom en fin stentrappa fram.

Publicerat av

Efvas örter

Jag heter Efva Kinnerfors och vill förmedla kunskap om hur örter kan användas till mat, dryck, för hälsa och skönhet samt hur man sköter om och skördar dem. Jag håller föreläsningar och erbjuder workshops där ni själva tillverkar örtprodukter med handledning av mig. Jag är med i Svenska örtasällskapets styrelse sedan flera år. Det är en ideell förening som arbetar för att sprida kunskap om örter, deras användning och betydelse; förr, nu och i framtiden. För Örtasällskapets räkning har jag genomfört föreläsningar på bland annat Botaniska föreningen i Göteborg, på olika trädgårdsmässor runt om i landet och för slutna sällskap. 2016 avslutade jag en utbildning i fytoterapi som anordnades av Göteborgs örtmedicinska skola. Jag har också egna odlingar med grönsaker och örter där jag odlar helt giftfritt och använder örter för att stärka odlingarna och hålla ohyra borta.