Massor av persikor

I år blev det ett underbart persikoår. När den blommade var det kallt o jag penselpollinerade o hängde över en fiberduk. Det gav resultat. Men är det någon som har tips på hur man kan bevara färgen på dem när man fryser in? Allt blir ju brunt. Jag gjorde pure med lite citronjuice och pyttelite ingefära o använde till Bellini, en drink med prosecco o persikojuice. Inte så trevligt när den var brun. Persikorna är av sorten Frost. Söta, saftiga o stora. Härlig gul färg som färsk.

Publicerat av

Efvas örter

Jag heter Efva Kinnerfors och vill förmedla kunskap om hur örter kan användas till mat, dryck, för hälsa och skönhet samt hur man sköter om och skördar dem. Jag håller föreläsningar och erbjuder workshops där ni själva tillverkar örtprodukter med handledning av mig. Jag är med i Svenska örtasällskapets styrelse sedan flera år. Det är en ideell förening som arbetar för att sprida kunskap om örter, deras användning och betydelse; förr, nu och i framtiden. För Örtasällskapets räkning har jag genomfört föreläsningar på bland annat Botaniska föreningen i Göteborg, på olika trädgårdsmässor runt om i landet och för slutna sällskap. 2016 avslutade jag en utbildning i fytoterapi som anordnades av Göteborgs örtmedicinska skola. Jag har också egna odlingar med grönsaker och örter där jag odlar helt giftfritt och använder örter för att stärka odlingarna och hålla ohyra borta.