Kornell och vinterbeskärning

Den röda kornellen är fin även på vintern.

Några plusgrader, torrt flera dagar i rad. Då är det dags att plocka fram såg och sekatör och beskära buskar och en del träd i trädgården. Jag är i full fart med äpple, päron och prydnadsbuskar. En av de snyggaste prydnadsbuskar jag vet är kornell. Nej, inte för att de har snygga blommor utan för de har vackert färgade grenar som livar upp vintersäsongen. Den försvinner inte som så mkt annat. Det ska den hyllas för. Den har dock en tendens att bli gigantisk om man inte håller efter den. Jobbar med ett enormt buskage hos kund nu. Vill du veta mer om kornell och vintervårbeskärningen så spana in filmen här https://www.youtube.com/watch?v=QfG9i2O__b0

Behöver du hjälp med att rådgivning kring vad som kan beskäras i din trädgård nu så hör av dig. Jag kan ge råd, eller beskära tillsammans med dig eller göra det åt dig. Hör av dig så pratar vi om det och anpassar efter dina önskemål.

Publicerat av

Efvas örter

Jag heter Efva Kinnerfors och vill förmedla kunskap om hur örter kan användas till mat, dryck, för hälsa och skönhet samt hur man sköter om och skördar dem. Jag håller föreläsningar och erbjuder workshops där ni själva tillverkar örtprodukter med handledning av mig. Jag är med i Svenska örtasällskapets styrelse sedan flera år. Det är en ideell förening som arbetar för att sprida kunskap om örter, deras användning och betydelse; förr, nu och i framtiden. För Örtasällskapets räkning har jag genomfört föreläsningar på bland annat Botaniska föreningen i Göteborg, på olika trädgårdsmässor runt om i landet och för slutna sällskap. 2016 avslutade jag en utbildning i fytoterapi som anordnades av Göteborgs örtmedicinska skola. Jag har också egna odlingar med grönsaker och örter där jag odlar helt giftfritt och använder örter för att stärka odlingarna och hålla ohyra borta.